tiistaina, joulukuuta 7

Not my days.

Muutama lukiopäivä takana ja jo nyt voisin lopettaa tähän. Pitäisi taas totutella tekemään läksyjä ja ylipäätänsä opiskelemaan! Helpotan tätä kurjuutta ajattelemalla, että tämä on viimeinen lukiojakso, mitä tulen koskaanikinä käymään. Tässä jaksossa mulla on vain äidinkieltä, englantia ja yksi terveystiedon kertauskurssi - ne aineet mitkä kirjoitan keväällä.

Ei ole kyllä ollut nämä viimepäivät ihan mun päiviä. Kolmen päivän työputki vitostallilla PITKÄSTÄ aikaa otti hieman lihasten päälle ja laitto väsyttämään. Kivaa oli kyllä, voisin tehdä mielelläni useemminkin niin tottuis kroppa taas, koska tosiaan viimeksi oon siivonnut karsinoita Pantsulla.

Lupauduin liikuttamaan Eetua maanantaihin asti, koska sen omistaja on matkoilla. Tällä hetkellä kadun, että lupauduin koska se eläin on ollut niin kusipää. Lauantaina se oli oikein kiltisti kun juoksutin, mutta sunnuntaina kävi kyllä niin ylikierroksilla, jonka lopputuloksena tipuin vähintään puolimetriseen ojaan.. Tosin jalkautuminen oli lähinnä oma mokani..
Alkulenkki suju suhteellisen hyvin ja rauhassa, mutta ekan laukkapätkän lopulla herralla heitti kuppi nurin ja ei ois millään malttanut pysähtyä. Hidasti kyllä, mutta sitten edettiinkin sellaista ärsyttävää pomppuloikkimista eteenpäin. Lopulta sain ponin vähän rauhottumaan ja oltiin jo lenkin paremmalla puolella kunnes sillä napsahti yht'äkkiä ja alko taas keittämään yli. Siinä sitten yritän nätisti pysäyttää elikkoa laukasta tuloksena se, että saan sen vain hidastamaan ja pomppimaan paikallaan. Tämän lisäksi ojakin läheni tien vieressä uhkaavasti. Päätin sitten fiksuna tyttönä antaa ponin käyttää takastaan ojassa josko tajuais, ettei ehkä kannata. No, ei mennyt ihan kun elokuvissa, joten takajalan sijaan laittoikin molemmat etuset sinne ojaan ja voinette vaan kuvitella kuinka lensin taitavasti kevyestä istunnasta kuperkeikalla Empun nysäkaulan yli etujalkojen upotessa kokonaan sinne lumeen. Jostain syystä en saa ikinä pudotessani pidettyä ohjelmista, joten poni sano että heihei ja katosi paikalta. Pysähty sitten jonkin matkan päähän erään toisen hevosen kohdalle ja sain kipitettyä sen kiinni. Tuli sitten kävelyreissu molemmille lopulta - jälkeenpäin kun mietin, niin miksiköhän en mennyt takaisin selkään.

Eilen Eetu oli myös täysi pissapää. Alkulenkki meni erittäin hyvin, jopa se kohta missä tipuin meni hyvin. About 300m ennen tallia se sitten sai ihan varottamatta jonkun kohtauksensa ja rupes pomppimaan. Siinä vaiheessa mä en enää kyennyt istumaan kiinni satulassa - on meinaan aika kumipallo - vaan nousin kevyeen istuntaan ja otin ravia. Eipä me kauaa ravailtu kun tää eläin oli jo laukassa ja vuoronperään pidätteitäni tehdessä nosti joko päänsä niin, että sen korvat oli melkeen mun suussa tai laitto kaulan linkkuun ja puri kiinni. Huoh. Suostu sitten pysähtymään vasta tallin kohdalla ja eikun ympäri ja takas sinne mistä lähdettiin. Rauhassa siihen asti ja heti kun käänsin takasin niin alko etupää keveneen ja kumipallo liikkeelle. Hyppäsin vauhdista pois ja talutin tallille. Suoraan sanottuna ei vittuakaan kiinnostanut alkaa sen kanssa pelleilemään kun multa loppu työkalut millä hallita sitä. Pidättäessä jää vaan paikalleen pomppimaan ja kun pyytää pohkeella eteen ni takapää nousee ja vauhti lisääntyy. Siitä sitten taas himmaamaan ja sama pomppiminen alkaa. Siihen yhdistettynä vielä lyhyt kaula ja selkä sekä 'säpäkkä' rotu niin johan on.
Seuraavalla kerralla gramaanit mukaan niin eiköhän ole eri ääni kellossa kun ei saa nostettua sitä päätään pilviin.

Tänään ei kiinnostanut yhtään mennä Eetulla, joten seisokoot tämän päivän ja katotaan mikä on meno huomenna.

Justinan kävin liikuttamassa tänään ja se oli ihana.
Mentiin aluksi pieni lenkki käyntiä maastossa (ah ihanan rauhallista) ja sitten käytiin pellolla ottamassa pari askelta ravia ja laukkaa. Ja voi jumantsuipeli kun se hepo läks kun annoin luvan laukata. Ei oikeen mennyt pidätteet läpi ja välimatka aitaan alko uhkaavasti lyhentyä. Mutta Jude oli tosi tyytyväisen olonen kun sai mennä pätkän kovaa.
Suuntasin siitä sitten vastoin suunnitelmiani maneesille ja sieläkin Jude oli ihku. Ei menty kuin käyntiä ja pari pätkää ravia. Ravissa otin normaalia lyhemmät ohjat ja ai että kun heppa tuntui hyvältä. Vähän se veti mun istuntaa etukenoseksi, muttei painanut kädelle ja oli muutenkin avuilla. Huomenna olis tarkotus mennä vähän koulurynkkäilemään enemmän. :D

Ei kommentteja: