lauantaina, helmikuuta 5

Ei se oo helppoa.

Noniin noniin. Uusi vuosi, uudet kujeet ja meitsi taas kehissä! Pidin hieman taukoa kun bloggausmotivaatio oli ihan nollassa ja muutenkaan ei napannut.

Näin paluun kunniaksi ajattelin vain koota viimeaikojen tapahtumia yhteen ja esitellä uuden ulkoasun. :)

Ulkoasun lisäksi ehkä suurin blogille tekemäni muutos on sen aihe. Yritän olla tästä eteenpäin käsittelemättä muita aiheita kuin hevosia - teen sitten erikseen 'tyttöblogin' jos koen sen tarpeelliseksi. Onneksi kuitenkin hevoset harrastuksena, työnä ja elämänä ovat sen verran laaja käsite, että tylsää toistoa tuskin tulee.

Mietin kauan ajankohtaa jolloin herättäisin blogin taas eloon. Leikittelin myös lopetusmahdollisuudella, mutta oikeasti en halua tehdä sitä, sillä tiedän että kun kesä lähestyy niin juttua riittää ja sitten pitäisi perustaa uusi blogi ja plaplaplaa. Liian vaikeaa.
Kirjoitusaktiivisuuteni saattaa seuraavan kuukauden ajan olla melko olematon, sillä hevosjuttuja ei ole kovasti luvassa. Olen ainakin helmikuun lopulle kotona lukulomalla, mutta saas nähdä jos innostuisi taas ponien kanssa touhuilemaan.

Eilinen oli tulevaisuuteni kannalta 'merkittävä', sillä kävin katsastamassa erästä tallia, mistä saatan saada töitä. Ensiksi maastojen vetämistä ja myöhemmin myös tenavatuntien pitoa. Onneksi paikka, omistaja ja valtaosa hevosista on entuudestaan tuttuja niin homma helpottuu hieman. Ainoa, mikä minua työskentelyssä epäilyttää on se, että työkaverini tulisivat olemaan islanninhevosia. Jep, niitä pieniä palleroita, joilla on viisisataa askellajia ja joita en osaa ratsastaa. En ole niinkään huolissani asiakaspalvelusta ja vastuusta vaan todellakin siitä, että kykenenkö 'hallitsemaan' ratsuni. Tämänpäiväinen maastolenkki palautti taas hyvin pinnalle ja kertoi, että tyttö, et osaa ratsastaa. Okei, onhan englantilaisessa ja askellajiratsastuksessa eronsa, mutta pohja on kuitenkin sama. Ehkä muutaman istuntatunnin avulla opin irroittamaan ohjista ja 'käyttämään reittä pohkeena'.

Laitettiin myös eilen Hynden kanssa viestiä Teneriffalaiselle tallille koskien meidän työssäoppimisjaksoa. Mikäli hyvin menee, niin huhtikuussa lokotellaan lämmössä ja hoidellaan vähän heppoja. Homma tässä paikassa olisi ilmeisesti hieman tallin tekoa, asiakasretkiä ja ratsastelua - juuri sitä mitä opiskelija voi viiden viikon työssäoppimisjaksolta toivoa.
Alunperin mun oli tarkoitus lähteä tanskaan Blue horselle, mutta jotenkin koulutalli ei houkutellut pidemmän päälle. Toiveeksi laitoin koululle, että jos jonnekkin estetallille ja ulkomaille pääsis niin se olis jeba, mutta nyt kun Hynde kysy mua tonne mukaan niin tää reissu olis niinkun perfecto. :)
Tuskin maltan odottaa joulukuuhun asti valmistumista ja sitä, että pääsee jonnekkin vakituiseen työhön tai sitten opiskelemaan.

Ps. kerronko suoraan kuinka vaikeaa oli löytää tälle blogille ulkoasua? Yhtään kivaa valmista ei ollut ja tätäkin joutui muokkaamaan.
Pps. inhoan tuota otsikon kukkasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun opiskelet Ypäjällä niin oletko suuntautunut johonki tiettyyn esim. vaikka hevoskasvatus tai kengitys tai tämmönen?

Noora K. kirjoitti...

Olen suuntautunut hevoskasvatukseen. Alunperin olisin tahtonut ratsuhevosen peruskoulutus -linjalle, mutta silloin ei taidot riittäneet. Hevoskasvatus -linja ei kuitenkaan toteudu meillä kaksoistutkintolaisilla samalla tavalla kuin peruskoulupohjaisilla. Teoriatunnit käsittelevät samoja, mutta käytäntöä (pihattoa ja varsojen opetusta) on huomattavasti vähemmän. Tästä syystä suuntautumiseni ei varmaankaan kovin selvästi välity lukijalle. :)

Anonyymi kirjoitti...

okei :)onko kaksoistutkintolaisilla kuitenkin muuten samanlaiset mahdollisuudet esimerkiksi työssäoppimisen suhteen ja muuten esim. tuolla hevoskasvatuksessa suuntautuneilla?

Noora K. kirjoitti...

Kyllä käsittääkseni. Ainoa vain, että meillä työssäoppimisjakso on jaettu kahteen eri jaksoon kun taas (käsittääkseni) peruskoulupohjaisilla se on kaikki putkeen.
Mutta samalla tavalla kaksoistutkintolaiset pääsee peruskoulupohjaisten kanssa esittämään varsoja näyttelyissä, seuraamaan niiden kehitystä, osallistumaan avoimiin oviin jne. Tosin pk'ille kehittyy aivan erilainen suhde ja tuntemus varsoihin kun ne puuhailevat niiden kanssa lähes päivittäin. Mutta toisaalta se mitä niiden kanssa tehdään tässä vaiheessa on melko yksipuolista (ohjasajo, ajo, juoksutus, siistiminen yms.) ja itse koin asian niin, että koko homma oli kahdessa viikossa nähty. Kokemushan kertyy tehdessä, mutta pääseepähän muutaman varsan kanssa kokeilemaan miten totutetaan kärryihin, niin osaa sitten seuraavalla toimia samalla tavalla. :)

Anonyymi kirjoitti...

okei kiitos paljon :)