perjantaina, marraskuuta 25

Tutkintapyyntö Hevosopistolta.

"HU 24.11. klo 16:34 Leena Alerini

Ypäjäläisen hevosalan oppilaitoksen Hevosopiston työntekijästä on tehty tällä viikolla tutkintapyyntö koskien opiskelijaan kohdistunutta häirintää.

Hevosopiston uusi rehtori, turkulainen Jukka Kujala oli torstai-iltapäivällä tapauksesta melko vaitonainen, hän ei täsmennä tapausta enempää, ei milloin tapaus on sattunut eikä sitäkään, onko kyseinen työntekijä tällä hetkellä oppilaitoksen palveluksessa. Kujala toteaa tehneensä tutkintapyynnön poliisille ”välittömästi saatuaan kuulla asiasta”."...

Hevosopistolle on siis laitettu tutkintapyyntö vireille. Kirjoitan asiasta, vaikka se ei ehkä olekkaan kovin viisasta. Haluan kuitenkin edes hieman selventää asiaa ja katkaista vääriä puheita - joita liikkuu PALJON! Asia tuli itselleni aika yllätyksenä, enkä alkuun edes uskonut juorua todeksi. Kuitenkin kun useamman ihmisen kuuli asiasta puhuvan (ja nyt tämä lehtijulkaisu), oli pakko myöntää itselleen, että jotain on tapahtunut.

Huhut kiertävät. Sanotaan, että kyse on ahdistelusta, pakottamisesta, hyväksikäytöstä, häirinnästä ja jopa pedofiliasta.. Rankkoja syytöksiä, joista mikään ei pidä (toivottavasti) paikkaansa. Kyseessä kaksi (joku väittää, että useampikin toiminut näin) aikuista ihmistä, jotka ovat päättäneet tutustua toisiinsa hieman lähemmin. Mielestäni asiassa ei ole mitään väärää ja mahdollinen irtisanominen tarpeetonta. Lakia ei rikota, moraaliarvoja kylläkin. Kummatkin täysi-ikäisiä ja omasta tahdostaan toimineet niinkuin toimivat, kenelle asia loppuviimeksi kuuluu?

Tilanne silti harmittaa minua. Ei vain sen takia, että tunnen "syytetyn" osapuolen, vaan sen takia, että väärät huhut liikkuvat ja vääriä totuuksia syntyy. Minua harmittaa suunnattomasti, että liikkeellä on hyvinkin värikkäitä ja ei-niin-mukavia tarinoita. Minua harmittaa myös, että hevosopisto joutuu huonoon valoon asian takia, mikä ei loppuviimeksi ole kovin vakava. Vähän harmittaa myös kyseisen henkilön perheen puolesta.

Tämän tarkemmin en juttua avaa, ennen kuin tutkinta on suoritettu loppuun ja nimet tuotu julki. Kuitenkin jokainen joka Hevosopiston juoruja "sisäpuolelta" kuulee, tietää mistä ja keistä on kyse.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Opettaja ei koskaan saa sekaantua millään lailla oppilaasenn, siitä tulee aina sanktiota ! herää pahvi . . . sinä et tiedä itse tarkaan mitä on tapahtunut.

Noora K. kirjoitti...

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Ise en näe siinä mitään pahaa, mikäli kaksi täysi-ikäistä ihmistä tahtovat tehdä, mitä nyt tekevätkään. Lakia ei tosiaan tässä tapauksessa rikota. Eri asia, jos toinen osapuoli olisi alaikäinen tai pakotettu.
Olen sitä mieltä, että tapahtuma on moraalisesti väärin, mutta ei kuitenkaan rangaistava, sillä kumpikin osapuoli on omasta tahdostaan leikissä mukana.

Tosiaan, en tiedä tarkkoja yksityiskohtia myöden mitä on tapahtunut, mutta aika tarkasti kuitenkin. Ypäjä on juorujen ihmemaa ja sana kiertää.