maanantaina, marraskuuta 7

Kiirekiirekiiireee.

Jospa taas vaihteeksi laittaisi jotain elämää tähänkin suuntaan - omassa elämässä sitä liikettä sitten onkin ollut vaikka muille jakaa.

Hevosenhoitajaopintoni ovat kuukauden kuluttua päättyneet (suuri kyynel), joten siihen asti on melko kiireistä. Opintojen päättämisen lisäksi pitäisi järjestää hieman omaa elämää kuntoon ja ensinnäkin yrittää päättää, että mitä sitten.

Palasin reilu viikko sitten takaisin Ypäjälle, joten viime viikko meni opintoja selvitellessä sekä päättötyötä ja työssäoppimistehtäviä tehdessä. Vielä olisi edessä juhlien järjestelemistä ja sitä elämän selvittelemistä.

Onko pakko lopettaa opinnot, jos ei tahdo? Nyt on jotenkin niin turvallista ja huoletonta. Tosin se huolettomuus on nyt aikalailla tipotiessään kun pitäisi päättää mitä tekee seuraavaksi. Voi kun olisikin jokin idea. Vaihtoehtoja on, mutta mikään niistä ei tunnu täysin oikealta. Eniten houkuttaisi vaihtoehto yhden ja kahden risteyttäminen, mikä taas ei ole tähän hätään mahdollista.

1. Jäädä suomeen, hankkia työpaikka, ostaa hevonen ja odottaa inspiraatiota. Yhteishaussa hakea jonnekkin kouluun - kenties fysioterapeutti tai urheiluhieroja tms.

2. Lähteä ulkomaille hevoshommiin.

3. Odottaa inspiraatiota ja tehdä töitä. Hakea yhteishaussa jonnekkin opiskelemaan.

Tällä hetkellä haaveilen pääseväni jonnekkin väliaikaisiin hommiin ja voivani ostaa pitkäaikaisen nimikkohevoseni Justinan. Rahoitus on jo osittain kunnossa, enään puuttuu vain työpaikka ja keskustelu MTT'n kanssa.

Mutta saas nähdä, ehkä se mieli vielä muuttuu.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Heissun. Olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä vastausta kysymykseeni blogistasi, mutta en ole löytänyt sitä taikka sitten olen täydellinen idiootti enkä tajua mitään. :D

Mutta asiaan. Ratsastelet Justinalla siis monia kertoja viikossa/niin usein kun haluat? Eikö ainakin ekan vuoden aikana hh-opiskelija saa ratsastaa nimikollaan vain kerran viikossa? Minkä linjan valitsit, ja vaikuttiko se jotenkin siihen että kuinka usein saat liikuttaa nimikkoasi? :)

Noora K. kirjoitti...

Nykyään kun Justina ei ole enää nimikkonani, en vastaa sen liikunnasta. Tosin käyn nyt hoitelemassa ja liikuttamassa sitä seuraavat kaksi viikkoa. Mutta tamman ollessa nimikkonani, vastasin täysin sen liikutuksesta ja hoidosta koska se ei ollut muussa käytössä.
Nimikkohevosen liikuttaminen riippuu paljon siitä, missä tallissa ja kenen omistuksessa/käytössä nimikkohevonen on. Justina on MTT'n tutkimustamma, joten se ei käy esimerkiksi hevosopiston ratsastustunneilla - tosin nyt MTT'n tammoja on alettu käyttää hevosmatkailu -suuntautuneiden ratsuina muutaman kerran viikossa. Hevosopiston omat hevoset ovat lähinnä joko muiden linjalaisten (remppa, rok), henkilökunnan käytössä tai sitten opiskelijoiden tuntiratsuina. Eli se, kuinka paljon hevosta saa/pitää liikuttaa riippuu paljolti hevosen käytöstä. Esimerkiksi ensimmäinen nimikkoni, Pysteriina oli (ravi)tuntihevosena, mutta kävi tunnilla vain harvakseltaan, joten sain liikuttaa tammaa useamman kerran viikossa. Sitten taas esimerkiksi kolmoskäytävän eli oppilaiden ratsuina toimivat hevoset käyvät lähes päivittäin tunneilla. Silloin kun hevonen ei ole tunnilla, saa hoitaja liikuttaa hevosta kevyesti ja viikonloppuna maastoilla.

Jaana kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksesta joka selvensi asiaa paljon! :)