tiistaina, maaliskuuta 29

Duunia pukkaa.

Se oli sitten jälleen vähän töitä tämänkin heppatytön arkeen. Olin todella väsynyt sunnuntaina ja eilen, joten piti vähän lykätä tätä postausta.

Lauantaina olin Kodisjoella vetämässä kolme ratsastustuntia. Kaksi ensimmäistä oli kentällä ja viimeinen maastossa.
Kenttätunnit meni mielestäni superhyvin; vaaratilanteita ei tullut ja sain opetettua peruasioita. Ensimmäisellä tunnilla oli kolme vain vähän aikaa ratsastanutta ja pientä selkännousu -ongelmaa lukuunottamatta tunti sujui erittäin hyvin. Toisella tunnilla oli viisi jo jonkin aikaa ratsastanutta ja heidänkin kanssaan meni oikeinkin mallikkaasti. Jokainen pääsi ohjailemaan ja tölttämään hieman.
Totesin myös, että kokemattomilla ratsastajilla on helpompi antaa ponien painaa possujunassa kun yrittää jakaa ryhmää 'omalle puolelleen' kentällä. Aina on joku, joka ei ratsuaan hallitse aivan täysin - eikä sitä voida aloittelijalta vaatiakkaan.
Maastolenkki oli ihan semijees, tosin jonon ensimmäinen poni oli hieman reippaalla päällä ja tietysti jälkeenpäin hoksasin, että jonon järjestystä olisi voinut vaihtaa. No, ratsastaja ilmeisesti piti hieman reippaammasta menosta ja oli tyytyväinen.
Siihen asti kun kukaan ei loukkaannu tai saa traumoja niin kaikki on hyvin.

Tuntien jälkeen kävin vielä Koijärvellä antamassa Liisalle hieman aktiviteettia päivään. Käytiin lyhyellä taluttelulenkillä ja se humma oli ihan pöljä. Alkumatkan kulki kun koira, laahaten nenäänsä pitkällä maassa. Loppumatka menikin sitten loikkien pää pilvissä. Oli ilmeisesti jotain hyvin hurjia mörköjä liikkeellä.

Sunnuntaina olin Koijärvellä tekemässä tallilomitusta Lauran kanssa. Hommat suju reippaasti ja niitä oli todella mukava tehdä. Päädyin kuitenkin työn touhussa siihen tulokseen, että taidan pitää tallihommat harrastuksena ja valita toisen ammatin. Tämä tarkoittaa sitä, että hevosalalle jäädessäni se tulisi olemaan todennäköisesti ratsastuksenohjaaja tai ulkomailla groomi/ratsuttaja (kunhan taidot kehittyisi joskus sille tasolle).

Ennen iltatallia löin I.T. Tähti nimiselle suomenhevoselle kaksi naulaa kavioon, kun kenkä vähän heilui. Oli aika jänskää puuhaa naulailla piiitkäästä aikaa, myös luotto itseensä ei ollut ihan huipussaan. Naulat sain kuitenkin ongelmitta paikoilleen. Ei tullut kolmijalkaista eläintä ja kaiketi se kenkä on vieläkin kiinni.

Naulauksen jälkeen lähdettiin käymään about tunnin maastokäppäilyllä Lauran ja Tähden kanssa. Liisalla oli hieman pöhkövirtaa, mutta steppailua lukuunottamatta käyttäytyi oikein hyvin. :)

Ensi maanantaina olis sitten jälleen luvassa opinnot Hevosopistolla. Tosiaan olen reilun kuukauden ollut lukulomalla.
Opistolla jatketaan kahden viikon mittaisen pihattojakson parissa. Lukujärjestystä ei ollut vielä wilmaan lisätty, joten saas nähdä mitä sieltä paljastuu. Maanantaina pitäisi olla työssäoppimisinfo, mutta siitäkään en olisi niin varma.. Toivottavasti hommat nyt alkais etenemään, niin sais lentolippuja varailla.

Ei kommentteja: