keskiviikkona, huhtikuuta 6

Huh.

Eilinen koulupäivä oli kevyt paluu arkeen - NOT! 12 ja puolen tunnin jälkeen olin kieltämättä aika poikki. Siitä huolimatta oli todella mukavaa.

Kuudelta alotettiin pihatolla, johon on nyt kivasti(...) lisätty myös vuotiaiden hoito tallissa. Eli ensin ruokitaan kakarat ja sitten neljä pihattoa. Näiden jälkeen palataan aamupalan kautta talliin ja tarhataan varsat. Vuoropäivin 3 tyttöä ja 7 poikaa pitää viedä pidemmälle laiduntarhaan - jes. Tarhauksen jälkeen siivotaan karsinat, laitetaan heinät ja lakaistaan. Valmista on about yhdeksältä.

Yhdeksältä alkaa pihattotunnit, eli varsojen kanssa touhuamista. Totutettiin A-varsoja, eli kolmevuotiaita satuloihin ja painoon. Tammat meni oikeinkin mallikkaasti, mutta kaksi pojua sai vähän telmiä liian kauan ja oli yliväsyneitä lopussa. Siitä huolimatta saatiin niillekkin ongelmitta painoa selkään.

Iltapäivällä ajettiin pienet lenkit neljän E-varsan kanssa. Ensin tammat Eila ja Esteriina, sitten orit Ehtivä ja Eliitti. Oli hyvin taitavia kaksivuotiaita. :)



Tänään alkoi päivä taas pihaton merkeissä. Yllä luitellut hommat ja sitten oppitunnille.
Yhdeksältä vietiin kaksi -vuotiaita Wanhaan maneesiin irtohyppäämään ja harjoittelemaan Kyvyt esiin -skaboihin. Pääosin toimin varmistajana, eli tsekkasin esteiden jälkeen, että poni ei tee uukkaria ja hyppää väärään suuntaan. Talutin myös pari heppaa kujaan.

Iltapäivä oli vapaata, koska hoidetaan kaikki nimikkotarkastukset huomenna. Puoli viiden aikaan käytiin Hynden kanssa heittämässä talliin kakaroille heinät ja lakaisemassa. Sen jälkeen hoidettiin pihatot ja päivä oli vihdoin ohi.

Ei kommentteja: