maanantaina, huhtikuuta 4

Ypäjän huudeilla.

Mukavan työviikonlopun jäljiltä on nyt sitten kotiuduttu Ypäjän metsiin.

Lauantaina kävin vetämässä Kodisjoella kaksi 1½h maastolenkkiä ja molemmat meni ihan jees, lukuunottamatta muutaman asiakkaan 'virhettä', jonka seurauksena poni tuli jonon ohi.

Sunnuntaina pidin ½ tunnin kenttätunnin aivan aloittelijoille ja ei voi muuta sanoa kun huhhuh. En osannut yhtään opettaa seitsemän vuotiaita, jotka oli ensimmäistä kertaa tunnilla. No, ainakin toiselle ratsastajalle varattiin uusi tunti..
Kenttätunnin jälkeen oli 2½ tunnin maastolenkki, jonka olin mennyt kerran aikaisemmin joskus muutama vuosi sitten. Käytiin kuitenkin edellisenä päivänä ajamassa lenkki Piian kanssa ja tarkistamassa reitin kunto. Lenkki oli tooosii mukava ja vedettävä porukka tosi kivoja. Loppulenkistä oli pakko tulla alas selästä, kun takapuoli huusi hoosiannaa.

Talleilun jälkeen pakkasin kamat ja alkoi matka kohti Ypäjää. En olisi ollenkaan tahtonut lähteä, sillä lomaillessani opin arvostamaan omaa rauhaani ja siisteyttä! Jälkeenpäin ajateltuna täällä on ihan jees olla.

Tänään aamu alkoi varsojen ajamisella. Ajettiin Juulian ja Roosan kanssa Ehtivä -niminen oripoika. Mukana matkassa oli myös Eila, Eeva, Eliitti ja Esteriina. Kierrettiin vain tallit kolmesti, sillä pihattokakaroiden kanssa oli ollut lähiaikoina hieman härdelliä ja 'onnettomuuksia', joten pelattiin varman päälle. Meidän reipas vetojuhta käyttäytyi todella nätisti ja innokkaasti, vaikka olikin ilmeisesti tullut karkuutetuksi aiemmin. Hieman valjastus oli pojulle jännää puuhaa, mutta suhteellisen nätisti käyttäytyi siinäkin.

Tämän jälkeen seurasi pikainen siirtyminen Ypäjähallille työssäoppimisinfoon. Eipä sielä mitään infoa tullut, kunhan vain puhuttiin paikoista. Sain oman Tanskan paikkani varmistettua, joten voin alkaa varailemaan lentolippuja. :)

Yhdeltä oli pikainen nimikkotarkistusinfo, joka tosin oli melko tarpeeton. Meillä on taas tällä viikolla luvassa nimikkotarkastusten järjestämistä. Viime kerralla pidettiin tarkistukset pk10'lle, nyt syyniin pääsee yo10't.

Koska viideltä jouduttiin hakemaan varsoja laiduntarhasta, menin ratsastamaan Justinan nimikkotarkistusinfon jälkeen.
Paluu satulaan ei ollut ruusuinen, sillä poni tuntui jokseenkin ruosteiselta ja itse olin aivan hukassa. Kummasti se tuntuma katoaa parin viikon lomalla ihan hups vain. Ratsastelu oli siis vain tuntuman hakemista ja ratsun kanssa tappelua. Jude oli jotenkin kovin painava edestä ja en saanut sitä kulkemaan niin hyvin kun olisin tahtonut - no, ehkä huomenna.
Tallissa katselin tammaa tarkemmin ja ikäväkseni huomasin, että siltä on tippunut selkälihakset aivan olemattomiin. Lähtiessäni olin iloinen lihaksista, joita oltiin jo vähän saatu, mutta sinne ne meni. Eipä neiti ole koskaan mikään lihaskimppu ollut, mutta en muista sen hetkeen olleen näin luiseva. :(

Huomenna alkaa aamu jo kuudelta pihaton merkeissä.
Vituttaa jo valmiiksi nämä muuttuneet pihattojärjestelyt - niistä lisää huomenna.

Ei kommentteja: