perjantaina, lokakuuta 7

Ararararraaaa.

Kirjoittaessani tätä on päivä neljä (6. lokakuuta) ja netti ei pelitä vieläkään. Tiistai-iltana se toimi, mutta tuolloin olin liian väsynyt bloggaillakseni.

Olen siis työssäoppimassa suurella myyntitallilla Tanskan Skalsissa. Tallialueeseen kuuluu 5 tallia ja yksi ryhmäkarsina tyylinen rakennus. Tällä hetkellä 4 tallissa ja luskriftissä(?) on hevosia. Itse työskentelen n. 40 hevosen koulutallissa neljän muun ihmisen kanssa. Tehtäviini kuuluu tallin teko (ruokinta, oljitus ja lakaisu), groomaus ja 1-3 hevosen ratsastus.

Tähän mennessä olen tykännyt paikasta todella paljon, joskin kyseessä on hyvinkin mielenkiintoinen ja omanlaisensa ympäristö.. Ei ole ihan kukkahattutätien tai työtä pelkäävien paikka. Ei täälä hevosia hakata tai joudu lappaamaan paskaa kymmentä tuntia, vaikkakin ensimmäiset kolme päivää jalkani olivat illalla niin kipeät, että kävelemään ei olisi pystynyt pakkoa enempää.

Työpäivä aloitetaan seitsemältä ruokinnalla ja karsinoiden oljittamisella. Sitten lakaistaan ja mennään pienen matkan päähän aamupalalle. Tämän jälkeen groomaan ratsastajalleni tai liikutan hevosia noin puoli yhteen asti, kunnes aletaan ruokkimaan. Lounaan jälkeen minulla on aikaa groomata, ratsastaa, auttaa muita ja tehdä jotain muuta hyödyllistä aina puoli kuuteen asti, jolloin aloitamme iltaruokinnan. Usein olemme kuuden aikaan valmiita, mutta jos on vähän ihmisiä, niin päivä voi venyä seitsemään asti.

Hevoset täälä ovat todella mukavia, joskin hieman herkkiä. Oletin, että hevonen joka seisoo vähintään 23/7 karsinassaan olisi hyvinkin energinen, mutte eivät nämä niin. Valtaosa hevosista on oreja ja täytyy sanoa, että huhhuh. En ole ehkä koskaan tavannut näin hyväkäytöksisiä miehiä! Eivät huuda tai muutenkaan egoile. Harjauspaikalla seisotaan täysin ongelmitta ja hiljaa tammankin vieressä. Ne kaksi, joiden selkään olen päässyt ovat olleet aivan mahtavia. En ole ehkä koskaan päässyt suomessa näin mukavien hevosten selkään. Kaikki mitä pyydän on okei ja toteutetaan laittamatta vastaan - ja nämä eivät kuulu edes tallin parhaimmistoon.

Mutta lisää seuraavalla kerralla, sillä nyt (kova) peti kutsuu.

Ei kommentteja: