perjantaina, huhtikuuta 23

Jos et kestä, suosittelen muuttamaan Suomesta.

Tätä merkintää kirjottaessani istun _tylsistyneenä_ bussissa, matkalla kohti Raumaa med Teho och karkkia. Ja koska olen fiksu tyttö, kelasin kämpillä, että ei mun tarvii ottaa mokkulaa mukaan kun himassa on langaton. Ja kun alhaalla hoksasin asian oisin voinut hakata päätäni dösäpysäkkiin, ARG. Joten nyt aattelin kirjottaa tän ja sen jälkeen tsiigailla vähän koneen arkistoja. Jos vaikka lukis jonkun Zsanyan H/D fickin. <3<3<3<3 x 100000000

Tää aamu oli kuitenkin extremein sitten hetkeen. Oltiin taas ajamassa pihattoeläimiä. Repa ja Roosa ajo Armelilla, Hynde ja Juulia Kuultavalla, Soppa Rikulla (Petri ”talutti”) ja mä Terhon kanssa istuin Enskan kärryssä. Alkumatka suju ihan hyvin raviradalle asti – lukuun ottamatta Kuultiksen pelleilyä. Vähän poneista oli hurjaa kun Ilkan divisioona (team Korpi + lämminveriset :D) hiittas radalla. Kierrettiin sitten derbykenttä, jonka alku meni ihan hyvin. Lopussa sitten ne kuulutti yht’äkkiä raviradalla jotain (jos oikeen muistan niin yks, kaks, aja) ja heppaporukka tekee hienon hajoomisen ja säntäämisen. :D Päästiin kuitenkin kenttä elossa ympäri.. Kunnes jouduttiin venaamaan, että Ilkan poppoo poistuu radalta. No eikös Armeli oo ihan pöllönä kun kaikki äänet on niin hurjia. Muut sitten hermostu siitä kun jouduttiin seisomaan ja odottamaan. Voitte vaan kuvitella millanen tilanne oli kun neljä malttamatonta 2- ja 3-vuotiasta laitetaan seisomaan.. Well, Armeli säikähtio jotain ääntä ja lähti (tai sitten se ohjattiin, dont know) vauhdilla kohti kivimuuria (korkeutta ehkä vajaa metri). Kaikki tsiigaa, että ei helvetti.. Sinne se poni sitten meni, suoraan kivimuuria päin ja sen päälle. Jäi kuitenkin kärryistä kiinni ja ohjastaja sai sen ohjattua alas sieltä aidalta.. Ei onneks vissiin tullut edes haavoja tms. Oli kyllä tosi hurjan näköstä.. Jouduttiin sitten vielä venailemaan, niin eikös Kuultis riko sekistä lukon kaks kertaa (sille tehtiin sitten lopulta sekki pintelistä). Myös Riku rikko sekkinsä lukon, mutta onneks pärjäs ilman. Enska sitten jotain malttamattano tramppaili, vähän pomppi ja heitteli päätään. Niin eikös mun tuurilla se ota oikeen vauhtia ja saa vetästyä sillä päällää mua naamaan, jee. Meitsi sitten lensi komeessa kaaressa pari metriä perseelleni. Oli kyllä lähellä, että ei tullu vielä hevonenkin päälle. Onneks Terho hoksas ottaa sitä taakseppäin, koska mä ite vaan pidin taluttimesta kii ja pomppasin ylös nopee ja kiskoin elikkoa lähemmäs. :D Enska onnistu jotenkin vetäsemään päällään niinkin taitavasti, että hammas osu huuleen ja huuli turpos vähän ja oli kipee. Sain myös poskeen osuman ja housut meni kuraan. :( Tän shown jälkeen Armeli oli ihan säikky, joten Tuija teki sille korvapallot kaulahuivista. Päästiin onneks ehjinä takas valjastuspaikalle ja saatiin elikot pihatoille, Rikukaan ei tänään lähtenyt Sopalta lätkimään. :D
Aika sopiva kyllä tää ’’Hevosopisto – ja vaihdat alaa’’ lausahdus. Tätä menoa jokanen on liikuntakyvytön ennen kun valmistuu. :p

Meillä oli sitten muutama tunti luppoaikaa.. Luin vähän tuotantoympäristön tenttiin ja nukuin.. Kun sitten heräsin, olikin niska kivan kipee.. Johtu varmaan tosta mun ilmalennosta. :D Tentti oli onneks aika helppo, paitsi että en ollut opetellut saatikka ees vilkassut mitään ilmankosteus, ilmanvaihto etc. juttuja. Meinasinkin kirjottaa kokeeseen, että empä jaksanut opiskella, koska jos tarviin niitä niin osaan kyllä hakea tiedon netistä tai muualta. Hienosti selitin millanen on hyvän Ratsastuskoulun ympäristö ja puitteet, mitä hyötyä on laiduntamisesta ja laidunlohkoista. Osasimpa myös kertoa, että kuinka korkea tulee olla hevosaitauksen aidan. :)

Tentin jälkeen hain toimistolta kelan opintotukimuutos lappusen ja lähdin ratsastamaan.
Mentiin vähän vääntämään Juden kanssa keskikentälle. Terho tuli meidän kanssa ja innostu vähän neuvomaan mua. Ai että tää ratsastus on HELVETIN vaikeeta. Kun ei vaan natsaa niin ei natsaa. Miten vaikeaa muka voi olla istua pystyssä ja pitää kädet oikealla puolella? Ainiin, olis myös kiva jos viittis kaiken kaikkiaan RATSASTAA, eikä vaan vähän kevennellä.. Ja koska ratsastushan ei ole urheilua, niin en ollut eksoottisesti hieman hikinen päästyäni talliin, en. Jude meni kuitenkin toosi kivasti – varsinkin loppua kohden ja oli ihan proo. <3<3 Vieläkin se oli vähän könkkä, mutta ei niin paljoa kun mitä se on ollut. Selkääkin se vielä arkoo, mutta ei sitäkään niin paljoa. :)
Vitsi että mä sitten rakastan ja inhoon tota hevosta. :D Onneks tulee näitä onnistumisiakin, koska ilman niitä mä en jaksais ton eläimen kanssa. Kyllähän mä tiedän, että tarvittisin jo oman luonteenikin takia semmosen rauhallisen, osaavan ja tasasen hevosen tän stressiherkän kultarakkaan sijasta. Mut onneks Jude on yli vuoden aikana opettanut mua niin paljon, että jos automaatin selkään pääsis niin vois tulla fiilis, että onkin ihan hyvä ratsastamaan.. :D (Onneks kuitenkin sitä tippuu nopeesti sitten takas maanpinnalle kun pääsee taas jonkun pölöpään selkään)
Eemelikin sai JÄLLEEN vapaapäivän, kun en jaksanut ja oikeesti kyllä ois ehtinytkään sitä liikuttaa. No, maanantaina sitten. Saas nähdä mimmonen aikapommi mulla on maanantaina alla, kun sillä on ollut viis päivää vapaata. Ehkä vaan hiittikselle baanaileen..
Ai että, hyvin on aika kulunut tän kirjottamisen kanssa. Vielä on n. 40min aikaa, että oon Raumalla. Ja lämppärissäkin on – mukamas – akkua jäljellä vielä 1h 27min.
Löyty mukava enkun kielinen fikki Zsanyalta nimeltä Wandhandling, jota en ole koskaan lukenut. Pätkät ” En voinut vastustaa tämän tekemistä, vaikka idea sinänsä ei ole uusi. Erittäin sekava ja erittäin tuhma.” ja ”.. Harry huomaa, että hänellä on likainen mielikuvitus. Yhtäkkiä muodonmuutosten tunnilla onkin mielenkiintoista.” sai kuitenkin kielestä huolimatta mut alottamaan sen lukemisen. :D

Kaah, koko ilta meni ihan vituiks. Lähin sitten kuskaamaan porukoita hakemaan viinaa tohon vähän matkan päähän. Tarkotus oli olla vaan hetki, mut eikös nää sitten jää juoruamaan yli tunniks sinne. Kaiken lisäks mutsi joi pari drinkkiä ja se on niin helvetin ärsyttävä. Ja ihan kun mulla ei ois ollu muuta tekemistä kun kuunnella niitten tylsiä juttuja sohvalla ja venata, et tulis hetki millon vois kohteliaasti sanoa, että nyt lähetään. Nyt ois niinkun ultimate super vitutus. Kaiken lisäks huomenna puol seittemäks töihin.

Ei kommentteja: