sunnuntaina, marraskuuta 14

Postaus nro. 100!

Mietin pitkään mitä postaus nro. 100 tulisi käsittelemään. Aluksi ajattelin tehdä kattavan esittelyn Justinasta, mutta sopivampi kohde löytyi kun äiti soitti minulle. Lähdemme 30.12 Egyptiin Sharm el sheikh -nimiseen paikkaan. Tällaisesta joululahjasta en olisi osannut uneksiakkaan! Suomen uusivuosi jää juhlimatta, mutta uskon, että tämä matka päihittää kännisekoilun 6-0. Itse en ole koskaan matkustanut lentokoneella, saatika Ruotsia kauemmas. Jo sekin tekee tästä matkasta odottamisen arvoisen.


"Egypti on Pohjois-Afrikassa sijaitseva valtio. Sen naapurivaltioita ovat Israel koillisessa, Libya lännessä ja Sudan etelässä. Pohjoisessa Egypti rajautuu Välimereen ja idässä Punaiseenmereen.

Egypti on asukasluvultaan maailman viidenneksitoista suurin valtio ja arabimaiden suurin. Suuri enemmistö maan 78,8 miljoonasta asukkaasta elää Niilin rannoilla, sillä sinne on keskittynyt Egyptin kaikki maanviljelykelpoinen maa-alue. Suuret osat Egyptiä ovat Saharan autiomaata ja harvaan asuttuja.

Egypti on erityisen tunnettu muinaisesta korkeakulttuuristaan ja maailman tärkeimpiin ja vanhimpiin lukeutuvista muistomerkeistään, kuten Gizan pyramidista, Karnakin temppelistä, Kuninkaiden laaksosta ja Gizan sfinksistä."

© Wikipedia



Sharm El Sheikh sijaitsee aivan Siinain niemimaan eteläkärjessä Punaisenmeren rannalla. Kaupungissa on kaksi osaa vanha Sharm el Sheikh sekä uusi hotellialue Naama Bey noin 7 kilometrin päässä.



Yövymme Sharm cliff -nimisessä neljän tähden hotellissa, mistä on n. 300 metrin matka oikopolkua pitkin Naama Bay'hin ja uimarannalle.



Olen hakenut netistä hieman tietoa lomakohteestamme ja olen erityisen kiinnostunut uusista kokemuksista. Olen alustavasti miettinyt muutamia retkiä tms. mitkä on pakko tehdä. Tahtoisin myös käydä Mooseksen vuorella ja Pyhän Katariinan luostarissa, mutta pitkän matkan (yhteen suuntaan 250km) takia taitaa jäädä se reissu tekemättä.
Ehdoton ykkönen, mikä on pakko tehdä on snorklaus tai/ja sukellus. Matkakohteesta on järjestetty Ras Muhammediin veneretki, joka pitää sisällään Ras Muhammedin luonnonsuojelualueeseen ja Punaiseenmereen tutustumisen snorklauksen, uinnin ja auringon merkeissä.
Jeeppisafari ja kameliratsastus kuulostavat myös hyvin houkuttelevilta.
Viikko me tuolla vietetään, joten eiköhän siinä ajassa ehdi snorklata ja uida kyllikseen. :)

Ei kommentteja: