torstaina, marraskuuta 4

Ohohups, siitä onkin viikko kun olen viimeksi kirjoitellut - joskus voipi käydä niin. Olen huomannut, että kirjoitusaktiivisuuteni on aika lailla verrannollinen kahteen aktiivisesti seuraamaani blogiin (Cupcake Couture ja Katso, kenguru loikkaa!), sillä ylläripylläri molempia on päivitetty viimeksi viikko sitten.

Nah, en kuitenkaan jaksa alkaa koko viikkoa selostelemaan. Pyhässä yksinkertaisuudessaan ollaan touhuttu aamuisin pihattokakaroiden kanssa kaikenmoista, lähinnä harjoiteltu näyttelyihin. Justina on ollut oikeinkin mahtava ajoittain ja lähes joka ratsastuskertaan on mahtunut niitä superrakasmurusydänsydän -aatteita ja sitten sitä voivitunkusipäävoisitkokuunnellasaatana -kiukuttelua.

Eilen (3.11) Ypäjällä järjestettiin Hämeen hevosjalostusliiton toimesta varsanäyttely, jonne osallistui meidän HTK -ryhmän esittämänä kuusi varsaa (Ypäjä Eila, Ypäjä Eeva, Niittyalhon Elmeri, Ania, Ritge ja Agronomi).
Aloitettiin Eilan kanssa ensimmäisenä luokassa 1-vuotiaat suomenhevoset. Kehässä meni ihan semijees, joskin pienellä lisäharjottelulla oltaisiin voitu saada vielä parempi suoritus. Eila palkittiin kuitenkin kakkos -palkinnolla - samoin Eeva.
Tuloksia en netistä vielä löytänyt, mutta myös Elmeri sai kakkosen. Ania, Ritge ja Nomi saivat kolmoset.

Eilinen Juden liikutus meni vähän vituralleen kun neiti ei malttanut oikein käyttäytyä Haimihallissa. Kauheesti se kiirehti ja oli ikävä, mutta saatiin me sitten pari kivaakin pätkää ja loppuravit oli ihanan chillit.

Tänään oli pitkä päivä pihatolla. Alotettiin puol yhdeksän ja lopetettiin kahdentoista jälkeen. Otettiin D-pihaton pojut sisälle harjattavaksi, siistittäväksi ja ohjasajoon. Ohjasajettiin Hynden kanssa Ypäjä Eemeli ja Ypäjä Eliitti. Molemmat käyttäytyi ihan hyvin siihen nähden, että ne on vuotiaita ja ei ole kauheasti ollut ohjasajossa. Eemeli punki kovasti Hynden päälle ja oli aika rauhaton päästään kun taas Eliitti sai jonkun tahmakohtauksen puolessa välissä ja ei liikkunut sitten millään.
Varsojen kanssa touhustelun jälkeen oljitettiin pihatot, putsattiin vesikupit ja tehtiin päiväpihatto.

Iltapäivällä oli jalostusvalintaa ja tunti meni todella nopeasti, vaikka ei käytykään mitään kummoisia juttuja. Koulu loppui jo puoli kolme, koska meille ei oltu laitettu mitään tuntia kolmesta puol viiteen.

Lähdettiin heti tunnin jälkeen Terhon kanssa kakkoseen. Kävin Justinan kanssa vähän pyörimässä vitosen kentällä ja se oli ihan hyvä. Pikkuhiljaa alkaa kunto kohota ja saadaan päiväpäivältä parempaa peräänantoa esille. Vieläkin ongelmana on tamman jäykkyys ja se, että jollain hetkellä se on hyvinkin herkkä väistättävälle pohkeelle ja sitten taas toisella hetkellä punkee kylmän rauhallisesti takapäällään esim. ympyrän keskelle. Eiköhän tämäkin korjaannu kun saadaan taas tasapaino kondikseen. Laukatkin sujuu jo ihan ok, vaikka osa ympyrästä menee yhä aivan vinossa. Mutta nämäkään ei ratkea ellen ratsasta tarkasti. Hmh.
Pitääkin katsoa, josko saisin jonkun joku päivä kuvaamaan, että miltä meidän meno nyt näyttää. :p

1 kommentti:

Krreeta kirjoitti...

Se on vaan niin rankkaa kirjottaa kunnon teksti(;