maanantaina, marraskuuta 22

Mikä on kun ei uni tule?

Tähän väliin tällainen nopea iltapostaus ja sitten nukkumaan - jos vaika sais unta.

Tällä viikolla meidän oppiaineet on taas pelkkää teoriaa lukuunottamatta torstai-iltapäivälle laitettua varsojen ajoa. Yhden kokonaisen teoriaviikon jälkeen kaipaa jo vähän vaihtelua, käytäntöä. Tunnit on jotenkin paljon mielekkäämpiä kun saa itse touhuilla ja ainakin minä opin paljon paremmin tekemällä ja katsomalla kuin kuuntelemalla.
Kokonaisuudessaan viikon lukujärjestys näyttää tällaiselta:
MAANANTAI - Hevostalous suomessa sekä Fysiologia ja lääkintä.
TIISTAI - Esiintymis- ja esimiestaito, Ruokinnan suunnittelu, Yritystoiminta ja Markkinointi
KESKIVIIKKO - Esiintymis- ja esimiestaito, Siitoshevosten hoito, Hevostalous suomessa ja Markkinointi.
TORSTAI - Siitoshevosten hoito ja Varsojen ajoa.
PERJANTAI - Vapaa.

En tiedä mikä meni tänä aamuna vikaan, mutta meillä piti olla Suomen hevostaloutta käsittelevää ainetta, mutta opettaja ei tullut paikalle (eikä ainakaan jälkeenpäin ollut yhteydessä), joten siinä puoli 11 aikaan hipsittiin pois.
Iltapäivä olikin Seppo Hyypän 'eläinlääkintää' ja tottapuhuakseni olin koko tunnin aivan pihalla siitä, mikä oli käsiteltävä aihe. Aloitettiin lihasvammoimmoilla ja hypittiin mielestäni keskenkaiken minne sattuu, mutta ehkä jos lukisin muistiinpanoni uudestaan koko idea saattaisi valjeta. :D

Tuntien jälkeen kävelin toiseen päähän ja menin ratsastamaan Judella haimiin. Olisin mennyt maastoon, muttakun neidillä on vaan kantahokit niin ajattelin, että turha sen on jännittää liikkuessaan enempää. Käveltiin maneesissa alkuun puoli tuntia ja otin vähän ravia ja ympyröitä. En vaatinut oikeestaan mitään, kunhan köpöttelin. Jude alotti taas sen mystisen könkkäämisen, mitä se teki jo keväällä. Eli sen toinen takajalka ottaa eripitusta askelta välillä enemmän ja välillä taas ei ollenkaan tai niin ettei sitä huomaa. Mitenkään muuten tää ei oireile; ei arista, turvota, ole lämmin tai muutenkaan liiku haluttomasti.
Kävin sitten tallimestarilta kysymässä, että mitenkäs jatkossa JA VASTA NYT mulle suvaitaan kertoa, että neiti on jo kaaauuaan liikkunut ajoittain noin. Siinä on kuulemma syy, miksi sitä ei enää pidetty tunneilla. Että kiitos vain kovasti infosta. Oon miettinyt pääni puhki tota vaivaa, syyttänyt itseäni, kokeillut (omaan piikkiini) sitä sun tätä ja nyt vasta saan tietää tän! Ei osannut se TM sanoa, että onko vikaa ees koskaan tutkittu, mutta lupas Hyyppää pyytää kattomaan - saas nähdä katsooko. Vippakonstina käski laittamaan jalkaan painavaa putsia - well, koitetaan huomenna.


Uujeejee, meidän luokka varas tänään ihkaoman abiristeilynsä (koska ei päästä Loimaan lukiolaisten risteilylle - mihinkä lukioa koskeviin tilaisuuksiin me edes päästäis?) ja tidii - se on BILEMERI 2011!!
Parasta tässä jutussa on se, että saadaan todennäköisesti maksettua koko matka meidän kisoista ansaitsemilla rahoilla. :)

Ei kommentteja: