maanantaina, toukokuuta 2

Blue Hors Stable.

Vihdoin laitoin itseni käyttämään hieman aikaa ja ajatusta kirjoittamiseen. Tämä aivan siitä syystä, että saisin annettua mahdollisimman tarkan kuvan työssäoppimispaikastani.

Talli, jossa tällä hetkellä työskentelen on maailmalla hyvinkin tunnettu Tanskalainen Blue Hors. Tallin toiminta on erittäin monipuolista; kilpailuttamista, kasvattamista, myyntitoimintaa, oriasema sekä oma tuotesarja (linimenttiä, shampoota, lisäravinteita yms). Hevoset ovat omaa luokkaansa ja niitä ratsastavat erikseen siihen tehtävään palkatut henkilöt. Oreista ei varmaan tarvitse kirjoittaa paljoakaan, sillä nimet Blue Hors Hotline, Blue Hors Rockefeller, Blue Hors Romanov ja edesmennyt Blue Hors Matine tekevät tehtävänsä.

Kaikenkaikkiaan tallialue sisältää viisi tallia, varastotiloja, kaksi maneesia, pihaton sekä varmaan miljoona hehtaaria laitumia. Alla oleva taitavasti piirretty ja erittäin kaunis paint -töherrys yrittää Blue Horsen sivuilta kopioitu ilmakuva havainnollistaa tallialuetta mahdollisimman hyvin.
(Kuva on vanha ja siitä puuttuu mm. nuorten hevosten talli sekä tarhat.)





Itse työskentelen juuri nyt ratsutallissa ja kun omat hommat on valmiina, niin autetaan oritallissa. V.I.P -tallissa on tällä hetkellä muutama ori.
Jos en pahasti pieleen laske, niin näissä kolmessa tallissa meitä työskentelee nyt yhteensä 13 ihmistä. Neljä ratsastaa, neljä satuloi ja viisi tekee tallia. Lisäksi on muiden tallien työntekijät ja muut apulaiset. Kuulostaa suurelta määrältä, mutta meitä on oikeasti aika vähän, sillä hevosia on likemmäs 200. Ratsutallissa on 31 hevosta ja oritalleissa arviolta 14. Yksityistalli (= työntekijöiden hevoset) on tällä hetkellä melko tyhjänä, muualla on täyttä.

Toisin kuin monet muut tallit, niin tämä on todella hyvin toimiva (suuri) yritys. Työntekijöistä huolehditaan hyvin (tiistaisin aamupala ja palaveri, hierontaa, työvaatteet yms.) ja kaikki asiat tuntuvat olevan hyvin hallinassa. Informaatio kulkee ja henkilökunta on tyytyväistä sekä ystävällistä.
Tallin tilat, työt ja päiväjärjestys on sunniteltu niin, että on helppo ja mukava työskennellä. Mikäli tahtoisin tehdä pääosin vain tallihommia, palaisin tänne kouluni jälkeen.

Alan pikkuhiljaa oikeasti viihtymään täälä, mikä on tietysti todella hyvä asia. Vielä on nelisen viikkoa taivalta jäljellä. Ensimmäiset päivät toivoin, että pääsisin pian kotiin, mutta nyt olen jopa harkinnut tänne jäämistä kesälomani ajaksi. Työ on yksinkertaista ja mielestäni osaamiselleni jopa turhauttavan helppoa. Tänään tosin pääsin jo käsittelemään oreja, mikä itselleni tarkoittaa, että alan oppimaan tallin tavoille ja taitoni on huomattu.

Työpäivä oli varsin helppo sekä jotenkin todella hiljainen ja rauhallinen. Tämä saattaa johtua siitä, että Maria lähti kilpailuihin ja vei hälinän mukanaan. Vaikken pidäkkään kiireestä, niin olisin mieluusti ottanut vilskeen tämän päivän tilalle. Työtä oli kuitenkin aikalailla saman verran kuin aikaisemmin, mutta silti lähes tunnin välein oli seisoskelutauko. Hevosten tarhaamisen välissä yleensä pesemme suitsia, laitamme hevosia kävelykoneeseen, käärimme pinteleitä, viemme tavaroita oikeille paikoilleen tai autamme hevosten pesemisessä, otamme varusteita pois yms. Siitä huolimatta, että hommat oli kokoajan hanskassa ja ehdimme hyvin auttamaan oritallissa ylimääräistä, jouduimme olemaan ylitöitä n. 20 minuuttia - niinkuin joka päivä tähän mennessä.

Minulla oli siis hyvää aikaa kuvailla ratsastusta, mutta... en ajatellut asiaa. Siispä tässä nyt jonkinmoiset pätkät, missä ei tehdä mitään perusratsastusta kummempaa. Vielä jokin päivä onnistun paikalle ja ymmärrän kuvata piaffia tms. 'speciaalia'.





Ei kommentteja: