sunnuntaina, toukokuuta 1

Kisat ja hullu supermarket.

Yap and super!
Parhain päivä tähän mennessä ja ollut varsin mukavaa puuhasteltavaa näin vapaapäiväksi. Ensiksi pitää pahoitella juuri nyt sönkköä suomeani ja epämääräisiä lauseita; paljon puhuttu englanti alkaa tehdä tehtäviään. Ehkä työssäoppimisjakson viimeiset postaukset ovat englanniksi.

Tänään oli ensimmäinn päivä kun tunsin oikeastioikeasti viihtyväni täälä. Oli mukavaa tekemistä (tylsistyminen ei päässyt yllättämään) ja olen ystävystynyt hyvin Rikke -nimisen tytön kanssa. Harmi vain, että hän lähtee pienen ajan päästä pois. :/
Koin tänään kaikkea uutta ja jännää. Opin hieman lisää Tanskalaisista tavoista ja harrastin hieman maaseutumatkailua. Oli aivan superia!

Aamuni alkoi puoli kuudelta heräämisellä ja aamupalalla. Kuudelta olinkin jo tallissa auttelemassa Prippiä laittamaan hevosta ja autoa valmiiksi. Matka kilpailupaikalle kesti about 20 minuuttia ja paikka oli ihan kivan näköinen. Sielä oli samaan aikaan koulu- ja estekilpailut. Kentät oli kuitenkin sijoitettu tyhmästi niin, että oli koulukentät, välissä tallit sekä maneesit ja toisella puolella estekentät. Olisin niiin paljon mieluummin katsellut esteratsastusta, sillä näköyhteys kouluradalle ei ollut niin hyvä. Jos käsitin aivan oikein, niin kilpailut olivat aluetason kisat ja ohjelma oli jokin 5-vuotiaiden mestaruuksissakin ratsastettava.

Prip starttasi luokan ensimmäisenä ja sijoittui toiseksi prosentein 68. Rivaldo suoriutui radasta hyvin, ottaen huomioon, että nämä olivat sen toiset kisat. Kulki rennosti ja kivassa muodossa, hyvin liikkuen koko ajan. Omaan silmääni tosin pisti käyntipätkä, mikä olisi saanut olla hieman rennompi. Prip ei ollut ihan tyytyväinen prosentteihin ja haukkui tuomarit maan rakoon.
Taso kilpailuissa oli ihan hyvä. Mikäli ne olivat oikeasti aluekisat, niin Suomeen verrattuna taso oli erittäinkin hyvä, erityisesti hevosten. Kyllä sielä oli muutama ratsastaja, jotka ei näyttäneet niin hyviltä, mutta hevoset kyllä näytti! Siitä huolimatta oli aika tasaisen nättiä ratsastusta. Täälä hevosilla on aivan erilainen liikekapasiteetti kuin suomessa alue- tai edes kansallisella tasolla.
Unohdin kuvata Pripin radan, joten tässä teille laadukas pätkä varsoista laitumella..



Kisojen jälkeen tulin kämpille nukkumaan hetkeksi, kunnes lähdettiin Ellenin kanssa käymään kaupassa. Käsitykseni kauppareissusta oli, että mennään jonnekkin ehkä hikisesti Prisman kokoiseen paikkaan ja that's it. MUTTA. Ei, kauppa oli ainakin Ikean kokoinen ja niin sekava ja täynnä ihmisiä, että meinasin menettää järkeni. Jotenkin kunnialla sitten selvittiin puolentoista tunnin kuluttua ulos kaupasta kädessä kaksi kassia ostoksia sekä 320DKK (=~50e) lasku.

Näillä on kyllä ihan hassuja juttuja täälä. Ensinnäkin ne syö leivän päällä suklaata. Ei suklaalevitettä vaan suklaalastuja - ja ihan aikuisetkin. Sen lisäksi näillä on hassuja ruokia. Kuten vaikka lihamurekkeelta näyttävä juttu, jota laitetaan kinkun tavoin leivälle. Oli myös hassua kaupassa kun ihmiset vain söi ja joi sielä sisällä. Kysyin tytöiltä, että onko se ihan yleista ja sanoivat, että ei. Tosin näytti kyllä ihan hyväksyttävältä, koska minne vaan katsoikin niin oli joko aikuinen tai lapsi änkemässä jotain suuhunsa. Ja paras oli ehkä hot dog -koju kaupan aulassa. Taisi olla niin pitkä ja vaativa ostosreissu, että Ellenin piti ostaa hodari jaksaakseen ajaa kotiin. :))

Ajomatka kauppaan ja takasin oli myös melko jännittävä. Matka kesti varmaan sen 20 minuuttia suuntaansa. Maisemat oli niiiiin kauniita. Ihan maaseutumaisia ja ah. Korkeita kukkuloita, joissa oli taloja ja kasvo isoja puita. Rakennukset oli vanhan ja tosi mahtavan näköisiä. Harmittaa ihan, etten ottanut yhtään kuvaa. Ajettiin myös jonkun isomman kaupunkin läpi ja olisi niin tehnyt mieli mennä vaateostoksille - ehkä joku muu päivä.

Loppu päivä kuluikin sitten hieman nukkuessa, siivoillessa ja hengaillessa. Keskusteltiin jälleen Rikken kanssa hyvin henkeviä ja kyselin siltä mitä mikäkin ruoka on. Onnistuin nimittäin ostamaan kaupasta jotain smetanan tapaista, mitä luulin maitorahkaksi.. Well, aina ei voi onnistua.

Kävin eilen hieman tallustelemassa ympäriinsä ja otin lisää loistavia kuvia kännykällä. Lisäilen niitä sitten huomenissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi jo pidemmänkin aikaa, mutta nyt vasta uskaltaudun kommentoimaan. Kirjoitat ihan älyttömän hyvin (paljo sulla oli äikkä/paljo oot saanu aineista?:D) ja varsinkin tätä Tanskan reissua on ollut älyttömän mukava seurata täältä ruudun toiselta puolelta:) Olisi kiva nähdä treenivideoita sieltä, ja muutenkin videoita !

Ps. Olet rohkea tyttö:-)

Noora K. kirjoitti...

Kiitos kovasti kehuista, niitä on aina kiva saada. :) Äidinkieli on aina ollut siinä 9 pintaan. Itse tosin koen, että blogikirjoitukseni ovat välillä niin ala-arvoisia, että tekisi mieli jättää joitakin kirjoituksia julkaisematta.
Yritän parhaani mukaan ottaa paljon videoita juurikin ratsastajista treenaamassa. Se on vain ikävä, että kännykällä kuvatut videot ovat niin huonoja laadultaan, ettei tunnelma oikein välity katsojalle niinkuin haluaisin. Mutta vastedes koitan kuvata päivittäin ainakin yhden videon - ja jostain muistakin ratsastajista kuin Sunesta. :D