torstaina, kesäkuuta 9

Yllärihommia.

Eilen sain yllättäen pyynnön töihin tuuraamaan kaveria. Ilman muuta otin homman vastaan ja lähdin vetämään leiriläisille yhdeksän aikaan illalla ilman satulaa tuntia.

Ryhmiä oli kaksi ja ihmisiä yhteensä kymmenen. Tunnit oli helppo pitää, vaikka porukka olikin minulle kahta ihmistä lukuunottamatta vieras.
Pääosin tehtiin harjoituksia, joissa ratsastajan pitää käyttää painoapuja ja hakea omaa tasapainoaan (mm. pujottelu, ympyrät, vauhdin muuttaminen). On yllättävän vaikea saada kokematon ratsastaja irroittamaan ohjista ja käyttämään sitä istuntaa. Vaikka kuinka yritin selittää, että se hevonen ei ymmärrä mitä ratsastaja haluaa, koska sitä ei ole opetettu pysähtymään ohjista kiskomalla. Välillä olisin tahtonut ottaa ohjat pois kun muutaman ratsastajan kädet tekivät niin hurjan näköisiä kuvioita.

Olen muutaman päivän ajan miettinyt kovasti ohjelmaa ensi viikon junnuleirille. Olisiko jollain jotain ideoita? Mitä lapsi haluaa leirillä oppia tai tehdä?
Tähän mennessä olen jo keksinyt kahdeksalle tunnille aiheen, mutta vielä olisi kuusi jäljellä.

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Itse ainakin kakruna tykkäsin kattoa irtohypytystä, mutta jos tunneille tekemistä, niin... Hmmh. Ei tipu ideoita.
(Ehkäpä kommentoinkin vaan kommentoinnin ilosta)

Noora K. kirjoitti...

Mä en vielä itse aivan satavarmaksi tiedä, että vedänkö myös teoriatunteja, mutta niille aiheen keksimisessä ei luulisi tulevan ongelmaa. Onneksi oma pää ei ole vielä aivan puhki pohdittu, niin saa keksittyä myös lopuille tunneille aiheet. :)
Kommentointi kommentoinnin ilosta on hyvä asia!