tiistaina, heinäkuuta 27

Sunnuntai-iltana saavuin siinä puoli kahdeksan aikaan Ypäjälle. Haettiin Terhon kanssa avaimet Ratsumestarilta ja suunnattiin Lumpeeseen. Kämppä oli tosi kolkko, koska meidän lisäksi vain kaksi oli tullut. Huoneet oli kuitenkin tosi kivat (kivemmat kun meidän entisessä kämpässä) ja valoisat. Saas nähdä millanen kämppä me saadaan sitten kun koulu 'virallisesti' taas alkaa.

Käytiin Terhon kanssa siistimässä Eetu, joka oli lomaillut kolmisen viikkoa, kun sen omistaja oli Turkissa. Matkalla tallille pysähdyttiin yhden MTT'n laitumen kohdalla ja käytiin kattomassa josko Justina olis sielä. Jep, sielä se nainen oli. Oli kyllä aika järkyttävä takkukasa koko hevonen - huomas kyllä, että ei oltu harjattu aikoihin. Huomasin myös, että pienen lihomisen lisäksi Jude näytti PALJON vanhemmalta. Naamassa oli tosi paljon päistärkarvoja ja lihakset oli lähtenyt. Justinakin kun on just sen mallinen, että lihaksettomana (+ läskinä) se näyttää TODELLA rumalta. Eikä asiaa auta toi huono, pitkä ja kiilloton karva (sekä takkuinen harja).
Eemeli ei onneksi ollut niin kamalan siivottomassa kunnossa, joten sen siistimiseen ei siis kahdelta mennyt kovinkaan kauaa aikaa.

Illemmalla käytiin tyttöjen (Hynde, Terho, Roosa, Johmi, Petra, Helmu, Ilpo ja Soppa) kanssa uimassa yhdellä kivalla kuopalla. Ite en meinannut eka mennä uimaan, mutta lopulta heitin sitten päälivaatteet pois ja menin veteen.

Maanantaina meillä oli tosi chilli päivä. Kymmenen aikaan oli lyhyt kisa-info ja yhdeltä käytiin rakentamassa estekentälle tiistain rata.
Radan rakennuksen jälkeen lähdettiin Hynde, Terhon ja Sopan kanssa käymään Forssassa ruokakaupoissa ja syömässä.

Kävin illemmalla ratsastamassa Eetulla. Tarkotus oli lähteä maastokävelylle, mutta tiesin kyllä, että ei siitä mitään kävelyä tule. Pääosin askellajina oli siis pieni steppaus ja voi sisuskalu parkojani. Otettiin myös muutama ravipätkä ja jätkä päätti näyttää kuinka se etujalka ojentuukaan. Oli vähän fiiliksissä kun pääsi liikkumaan. :D Kotia kohden sitten saatiin ihan rentoa käyntiäkin. Kävin vielä lopuksi kentällä kävelemässä ja heittämässä pari volttia.

Tänään alko työpäivä yhdeksältä estekentällä. Olin liputtajana vähän yli yhteentoista asti ja sitten vaihdettiin ratahenkilökuntaa ja päivä oli ohi. Ei ollut kovin rankkaa ja ilmakin oli aika ihanteellinen; aurinkoinen, hieman tuulinen, mutta lämmin.
Oli kiva katsella muiden suorituksia ja huomasi kyllä, että oli aluetason kisoista kyse. Muutamia hienoja hevosia, suorituksia sekä taitavia ratsastajia toki mukaan mahtui. Mutta katseltuani seitsemän viikkoa OIKEASTI osaavien ratsastajien menoa, niin tuntui melko vaisulta nämä kisat 80cm korkeuksineen. :D
Parhaiten mieleen jäi muutama paksu poni, jotka olisivat voineet suorittaa radan paremmin vähän vähemmällä elopainolla. Mieleen jäi myös eräs suomenhevonen, jolla ratsastajana hieman ylipainoinen nainen. Tämän ratsukon kohdalla ajattelin, että voi ei tässä tulee taas yksi kaahari. Yllätyksekseni ratsukko teki hyvän ja siistin radan sekä ratsastaja ratsasti todella nätisti.

Katsottiin Terhon kanssa leffa Jos rakastat. Mielipiteeni tästä leffasta ovat hieman ristiriitaisia. Juoni olisi voinut olla hyvä, mutta Suomalaiset näyttelijät (lähinnä ääni ja kieli) pilasivat sen. Toisaalta taas pidin leffasta ja sen musiikeista.

Leffan jälkeen lähdin ratsastamaan Eemelillä. Kävin kävelemässä aluksi maastossa ja aika hyvin me käveltiinkin. Vähän toki tuli steppailua, mutta eipä taida vielä olla kertaakaan, että jätkä olis mennyt oikeesti rauhassa. Käyntien jälkeen menin hetken kentällä ja Emppu oli ihan SUPERR. Ei tehty mitään ihmeellistä, mutta silti jätkä kulki tosi nätisti (valtaosan ajasta) oikein päin ja vastasi suhteellisen hyvin apuihin. Alan kertakerralta pitämään tosta miehestä enemmän ja enemmän, vaikka ei saisi, koska ei tiedä millon meidän yhteinen matka katkeaa.

Ei kommentteja: