torstaina, lokakuuta 28

Eilen oli oikeinkin mukava pihatto -tunti kun irtohypytettiin kuusi varsaan Wanhassa maneesissa, sillä jotkut oppisopimus(?) opiskelijat tahtoivat katsoa miten nuoret hevoset hyppäävät. Muutama varsoista oli ensimmäistä kertaa maneesissa ja hyppäämässä, mutta hienosti meni kaikkien osalta. Toinen hypytettäväni (Ypäjä Auri) innostui ehkä hieman liikaa, joten yritäppä siinä saada poni rauhassa kujaan kun se tulee lähes päälle eikä reagoi kun yritin kertoa, että minäkin olen täälä.

Järkättiin eilen myös meidän luokan kolmannet keskiviikkokisat, jotka oli toiset koulukisat meille. Luokat oli helppo B ja A sekä muutamat ratsukot starttasivat vaativaa ja KN'ää luokkien ulkopuolella. Yhteensä osallistujia oli reilut 40 ja rahaa saatiin säälittävästi reilu 200e.
Kisat alko vähän kehnosti äänentoisto-ongelmilla, mutta about viidennen ratsukon kohdalla saatiin jo jopa kuulutuskin kuulumaan. No, eipä ollut ensimmäinen kerta kun laitteet on niin monimutkasia, että niitä ei osaa käyttää kun yksi ihminen opistolta. Alkuongelmien jälkeen kisat rullasikin hyvin omalla painollaan loppuun ja päästiin lähtemään maneesilta siinä kahdeksan jälkeen.

Tänäänkin oli mukava touhuta aamusta varsojen kanssa. Haettiin C-pihatolta neljä varsaa talliin ja pestiin kahden hännät sekä harjattiin kaikki. Mentiin pienelle talutuslenkille, jonka aikana talutettiin molemmilta puolin ja otettiin muutama ravipätkä. Talutin Ypäjä Eila nimistä tapaus, joka minun olisi tarkoitus esittää tamma- ja varsanäyttelyssä ilmeisestikkin keskiviikkona. Neiti käyttäytyi lenkillä ihan hyvin, joskin paikoitellen heittäytyi todella levottomaksi päästään. Tähän Tuija antoi ohjeeksi, että pitää vaan mennä reippaampaa eteenpäin.
Huomenna ilmeisesti harjoitellaan esittämistä näiden esitettävien kanssa ihan maneesissa. Nyt tuntuu, että voi mennä hyvinkin jos Eila vain seisoo hyvin ja itse pysyn rauhallisena. :)

Pihatto -tunnin jälkeen kiirehdin kovaa kyytiä syömään ja siitä apteekkiin ostamaan Heinixiä sekä kortisonivoidetta, koska olen ilmeisesti allerginen jollekin ja mulle tulee ikäviä hyttysenpureman tapasia, mutta isompia 'paukuroita'. Apteekista nopeasti kämpille, vaatteiden vaihto ja takaisin oppilasruokalan päähän tekemään nimikkotarkastuksia.
Nimikkotarkastuksien suhteen kävi hieman kylmästi, sillä kolmen tarkistus kuudesta jouduttiin siirtämään toiselle päivälle, koska yksi oli kipeä, toinen katsonut ajan väärin ja kolmannen nimikko oli menossa tunnille..

Nimikotarkistuksen jälkeen sain taas juosta tallille ratsastamaan Justinaa. Mentiin hiekkalaatikolla about 40 minuuttia ja tuli tosi kivoja pätkiä, varsinkin alku oli oikein mahtava kun ratsastin kaarevia uria ja pysähdyksiä pääosin istunnalla. Loppua kohden huomasi, että neiti alko vähän väsymään kun ei jaksanut kulkea tasaisesti ja vauhtikin alko lisääntymään. Tallilla sitten äkkiä poni pois ja kiire jatkui. Siitä oppilasruokalaan syömään ja taas polkemaan ratsumestarin päähän.

Meille oli merkitty täksi päiväksi lukujärjestykseen ratsastuskoululla avustamista, joka sisälsi sen, että laitettiin hepat kuntoon, vietiin maneesiin ja talutettiin tenavia sielä. Valitsin talutettavaksi kimon Myrsky nimisen varmaankin alle 130cm ponin, joka oli vähän happaman näköinen. Ei se karsinassa mitään tehnyt, mutta maneesissa se yritti syödä mut jos satuin eksymään sen pään kohdalle. Ihan kiva poni, mutta ei ehkä sovellu noille pienimmille ratsastajille, sen verran vireä tapaus oli. En ole mitenkään superhyvä lasten kanssa (tulen kyllä ulkopuolisen silmin toimeen, mutta en itse viihdy), joten onneksi sain ratsastajiksi kaksi puheliasta ja toimeliasta tyttöä, jotka eivät kuitenkaan säheltäneet.

Vihdoinkin pääsin vapaalle ja huilaamaan. Huomenna on aikanen herätys kun seitsemältä pitää olla pihatolla antamassa poneille sapuskaa (ja tässä minä datailen vieläkin). Sen jälkeen on noiden kolmen nimikkotarkastuksen purku ja ilmeisesti sitä näyttelyyn harjoittelua.

Ei kommentteja: