keskiviikkona, toukokuuta 5

Mut arvatkaa spedet mitä, niinpä! Ei kiinnosta.

Tallijakson päivä kolme - lisää hajoamista!
Ne TETiläiset oli meidän "apuna" vielä aamutallissakin ja mä olin menettää hermoni. Ensinnäkään kumpikaan ei ilmeisesti ymmärtänyt, että ne on tekemisissä vieraiden hevosten kanssa ja kaiken lisäks täysin vieraassa paikassa. Mulle on se ja sama mitä ne kotitalleillaan tekee, mutta täällä ei tarvii vaarantaa muiden, eikä edes ittensä turvallisuutta.
Hajoomisen aihe nro. 1 aamulla oli seuraava: Alettiin mittaamaan lämpöjä kolmestaan; minä ja nää kaks TETiläistä. No eikös tää toinen mennyt heti ekan mitattavan perseen taakse ja nostanut hännän ylös. Neuvoin sitten neidille hieman turvallisemman tavan mitata lämpöjä. Onneks kaikki ykkösen hevosen (paitsi Helmi) suoriutuu tosta nätisti, mutta mitäs sitten jos se mitattava oiskin ollut just joku Helmin kaltanen ja vaan monottanut sitä likkaa.. Siitä ois voinut olla oikeesti leikki kaukana.
No, hajoomisen aihe nro. 2 - tässä vaiheessa meinasin oikeesti jo suuttua. Opistolla on tapana hevosia tarhattaessa viedä hevonen tarhaan, portti kiinni, nenän aitaan päin ja sitten irti. No, tarhattiin oikeeseen putkeen kolme 2-vuotiasta lämppärikakaraa. Mä menin ensimmäisenä ja jäin sitten seisomaan Helmin kanssa siihen aidan viereen pitäen porttia kiinni. No eikös tämä toinen likka irrota riimunarun riimusta jo kolme metriä ennen tarhan porttia ja päästä hevosen portilta sisään. Tuli siinä itelle vähän kiire irrottaa naru Helmin riimusta kun Viivi on tulossa vähän leikkimään. Ja sitten tulee tää toinen likka ja tekee saman jutun, kunhan ensin saatiin noi kaks muksua pois portilta. Tässä vaiheessa kyllä tuli semmosta sanomista turvallisuudesta ja opiston toimintatavoista, että jospa vaikka likat pitäisivät ensi kerralla vieraiden hevosten kanssa touhutessa myös tämän turvallisuuden mielessään.
Hajoamisen aihe nro. 3 oli tänäänkin se, että ihmiset ei kykene toimimaan oma-aloitteisesti ja sitten mä olen se joka saa kertoa ja näyttää miten hommat tehdään. Okei, tykkään opettaa ja neuvoa, mutta siinä vaiheessa kun joudun oman hommani keskeyttämään niin se nyppii ja pahasti!
Päivä- ja iltatalli meni ONNEKSI hyvin. Muuten olisin saattanut vaikka alkaa huutamaan. :D Iltatallissa oli kyllä lähellä, että en ärähtänyt kun ihmiset ei voi tehdä mitään. Pällistelee vaan ja odottaa, että kerron mitä tehdään.

Kävin vähän höntsäilemässä Justinan kanssa keskikentällä ja maastossa. Jotenkin kummasti löysin ittestäni sellasen tosi rennon tilan, eikä missään vaiheessa kiukuttanut tai muutakaan, vaikka hevonen ei aina ihan kulkenut. Hyvä minä! Sain neidin myös kulkemaan ihan kivoja pätkiä, vaikka mulla oli hackamoret.
Maastokävelyllä oli tosin viittävaille, että en kiukustunut kun toi neiti hätähousu ei voinut kävellä sillain mukavan rennosti ja hitaasti. En sitten tiedä, että stressaako se vai mikä on, kun tallialueella kuitenkin rauhottuu ja kävelee rauhassa..

Meillä oli tänään myös keskiviikkokisat. :) Pääpiirteittäin ne suju oikein hyvin, vaikka aluksi oli ongelmia äänentoiston ja kuuluttajan kanssa.
Rahaa tuli nyt ainakin muutama satanen ja buffetti myi hyvin. Musta ja Roosasta vois tulla vielä kelpo kioskin pitäjiä. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kauhee valitus jostai tettiläisistä, tuskin itekkä osasit kaikkee heti. mee vähä ittees.

Noora K. kirjoitti...

Ymmärsit tämän tekstin nyt hieman väärin. TETiläisten osaamisesta en puhunut mielestäni mitään, vaan siitä että hommia ei hoidettu asiallisesti ja turvallisesti.

Puhuin nuorempien opiskelijoiden työskentelystä ja, että heitä saa olla jatkuvasti neuvomassa. Mielestäni siinä vaiheessa kun heillä on koulua takana melkein vuosi, niin pitäisi jo kyetä tallityöt tekemään rutiinilla ja ennen kaikkia oma-aloitteisesti.
Ensimmäisen päivän ymmärrän, että silloin voi olla rutiinit tauon jälkeen hieman hukassa, mutta kun ollaan ammattiin opiskelemassa niin toisena päivänä tulisi kyetä työskentelemään lähes täysillä.