torstaina, lokakuuta 14

Ei voi sanoa muuta kun että äöäöäöäöäöääää mikä päivä!
Alotettiin aamu mahtavasti seisomalla semmoset pari tuntia tihkusateessa ja voin kertoa, että oli helvetin kylmä! No, kurjuudesta huolimatta opittiin kaksi melko tärkeää hommaa nimittäin ajamaan Avantilla ja käyttämään traktoriin liitettävää kaivuria. Oli melko jänniä hiekkaleikkejä ja kaikkien oli pakko kaivaa tai sitten sai luvan itkeä ja kaivaa.

Tunti loppu onneksi hieman aikasemmin, joten suunnattiin Terhon kanssa ratsastamaan. Alunperin tarkotus oli mennä maastoon ja pyörähtää kentällä, mutta sateen vuoksi mentiinkin maneesiin ja mun nainen oli niiiin ihana. <3 Joko mun omassa ratsastuksessa on tapahtunut muutos tai sitten Judessa oli tapahtunut muutos, mutta se oli tosi hyvän tuntunen edestä ja sillä oli mukava mennä, vaikka ei voitukaan oikeestaan kun vähän työskennellä käynnissä. Jäykähän se oli kun rautakanki, jalat meni sekasin toisinaan, suoraan oli vaikea mennä ja tasapaino vähän hukassa, mutta eiköhän se siitä jouluun mennessä parane. :)
Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen, että Jude oli näin hyvä 5kk laidunloman jälkeen, vaikka en siltä mitään hurjia vaatinutkaan. Annoin mennä matalassa muodossa ja ajoittain jopa kuolaimen alla, kunhan kulki rauhallisesti ja ei ollut edestä kiinni kuolaimessa. Otettiin pari pientä ravipätkää ja nekin meni ihan hyvin. Enempää en uskaltanut ottaa, vaikka ois varmaan voinut kun ei neidille tullut hiki/kosteaksi saatikka edes hengästynyt, vaikka joutukin vähän takajalkoja käyttämään.
Taas voisin hehkutella vaikka kuuinka paljon, että miten ihana Jude oli ja miten tahtooisin sen omaksi ja miten niin tyksin sitä. <3

Kaksi vikaa tuntia oli jotain yritys juttua ja hevostalouden historiaa, mutta pitää sanoa, että nää tunnit meni hieman ohi kun lueskelin ratsastus -lehteä. :D Ei kuitenkaan ollut mitään kovin mielenkiintoista, vaikkakin ehkä ihan tarpeellista.


Kasin aikaan mentiin demoluokalle HIHS infoon, jonka perusteella ens viikosta on tulossa ihan mielenkiintonen. Meidän tehtävänä on huolehtia tallista eli kuivittaa karsinat, purkaa hepparekkoja ja muita kuormia sekä vissiin pitää jonkinlaista vahtia sielä. Luvassa on kuulemma rankka viikko, sillä hommaa ja kiirettä on paljon ja yöunia vähän. Toivotaan, että homma pelaa järjestäjien puolelta ja ettei kamat (talitkot, luudat, gaattorit etc.) ala katoilemaan. Tietysti plussaa voisi myös olla, että ei ärsyynny muiden naamoista. :D
Otan koneen mukaan, joten saan luotua ensi viikolle teeman ja kirjoiteltua fiiliksiä ja raportteja hommasta. Eli kannattanee seurata jos yhtään kiinnosta mitä tapahtuu isojen kisojen 'kulissien' takana. Tosin yritän muistaa sen, että nimillä en voi tapahtumista kertoa tai saan vielä jonkun syytteen. :D




Nyt pitäisi ehkä suunnata suihkun kautta nukkumaan, sillä meillä on aamulla kahdeksalta ratsastustunti ja sain - tietysti - sen hevosen, mitä vähiten toivoin. Tunnista on tulossa yhtä tuskaa, sillä eräs Livingstone niminen elikko tuskin aikoo liikkua omin jaloin eteenpäin.

Kuvat on hevosopiston sivuilta ja ne on otattu vuoden 2009 HIHSissä.

Ei kommentteja: