tiistaina, lokakuuta 12

Hyrr.


Eieieieiei ja EI. Ei lunta tänne! Ei kylmää ilmaa tänne! Tule kesä äkkiä takaisin, en tahdo talvea. Tuntuu, että kesä meni ohi täysin huomaamatta ja ettei ollut yhtään lämmintä. Sanoessani tämän ääneen Laura katso mua tyhmästi ja väitti vastaan..
Muutama aamu on ollut aivan kamala kun on niin kylmä. Suoraan sängystä kun kävelee aamupalalle jäätävä toppatakki päällä tuntuu, että jäätyy pystyyn - hyrr. No, muutama viikko niin ehkä tarkenee jo, tai sitten ei. Forecan sääennusteen mukaan Ypäjällä päin olis tulossa torstaina lunta ja mulla ei ole edes talvivaatteita mukana.

Eilen kävin ratsastamassa Eetulla pitkästä aikaa. Pääsi myös herra liikkumaan pitkästä aikaa, nimittäin Sanna sano, että sillä on ollut about 2 ja ½ viikkoa vapaata. Ihan oman turvallisuuteni vuoksi en lähtenyt pimeällä maastoon vaan menin suosiolla kentällä. Yllätyin kovin kun herra malttoi ravata ihan rauhassa ja yllättävän kivastikin. Laukasta ei sitten tarvitsekaan sanoa mitään.. Oli hienot esitykset ristilaukkaa ja laukanvaihtoja takapäällä. Tuli sieltä pienet pukkiesityksetkin, mutta antaa jäbän vähän riekkua. Eipä tehty mitään haastavaa, lähinnä vaan päästeltiin höyryjä. Siitä huolimatta jostain kumman syystä mun nivusissa ja bebassa tuntuu hieman.

Tän päivän tunnit oli ihansemijees.
Ruokinnan suunnitelussa palauteltiin vähän mieleen rehulaskuja ja käytiin läpi rehuyksiköiden muuttuminen megajouleiksi. Jalostuvalinnassa käytiin läpi millainen on hyvän ravihevosen rakenne ja katottiin jonkun Ruotsalaisen ravigurun filmiä, missä se kerto aika mielenkiintosia näkökantoja millainen on huippujuoksijan rakenne. Kovasti siinä oli kaikkia eri kulmia mm. korvienkulman pitäisi olla jotain tyyliin 90 astetta. Muuten tuli kyllä ihan tarpeellista tietoa, että millanen rakenne on ihanteellinen urheiluhevoselle. Valmennysfysiologia ja lääkintä oli lähinnä tuttua asiaa ähkyistä ja muista suoliston jutuista. Odotan innolla, että päästään käsittelemään jalkavaivoja. :)


Justina oli tänään tullut sisälle laitumelta ja tietystihän mun piti heti rynnätä paijailemaan sitä. Se oli kovin likainen, rähjänen, lihakseton, lihava ja ruma, mutta silti niiiiin sulonen ja ihana. <3 Taidan sittenkin tykätä tästä neidistä enemmän kun myönnän itselleni. Ehkä se johtuu siitä, että pelkään sen menettämistä. No, uudet YO't alottaa vasta ensi kuussa, joten siihen asti ajattelin liikutella neitiä. Ja siitä eteenpäin otetaan kaikki keinot käyttöön uuden hoitajan eliminoimiseksi, muhahaa.

Hevosopistolla ollaan oltu taas taitavia, sillä meidät on kaksoisbuukattu aika pahasti. Ensi keskiviikkona meidän luokalla on keskiviikkokisat, mutta HKT't on HIHSissä sillon. No, onneksi ne on koulukisat, joten RK't luultavasti pärjää yksin.
Torstaina ois todennäkösesti info siitä, että mikä on homman nimi Helsingissä. ÄÄÄÄÄ, can't wait!!

Ei kommentteja: